Nytt gränssnitt för Crestron touchpanel

Vad är en Crestron touchskärm?

En Crestron touchskärm är en pekskärm som låter dig styra alla funktioner i ett smart hem. Den finns i fyra storlekar: 5, 7, 10 och 15 tum. Alla kan byggas in en vägg, monteras på ett utanpåliggande väggfäste, eller användas löst på en bordsfot.

Styr ditt smarta hem med app i telefon eller surfplatta

Du kan också styra ditt smarta hem med hjälp av en Crestron-app, som finns för surfplatta och telefon.

Integreras med processorn

Varje pekskärm och app till platta/telefon behöver integreras med processorn i ditt smarta hem och programmeras så att du kan styra allt. Fler funktioner kräver mer programmering.

Gränssnittet anpassas efter funktionerna

Eftersom varje smart hem har sina unika funktioner så anpassas gränssnittet och menyer efter de funktioner som just ditt smarta hem har.

Om du måste förklara ett gränssnitt så är det inte bra

När alla funktioner är på plats behövs ett grafiskt gränssnitt för att du ska kunna interagera med systemet och sätta på och stänga av saker. Gränssnittet är alla färger, bilder, knappar, menyer och reglage du ser på en skärm, som du kan klicka på för att få saker att hända.

För att det ska vara enkelt att navigera och göra inställningar så behöver gränssnittet ha en tydlig, logisk och intuitiv design. I bästa fall är menyer och inställningar självförklarande, så att du förstår vad som kommer hända om du klickar på någonting. Om du måste läsa en manual för att förstå gränssnittet så är det ett dåligt gränssnitt. Då har vi misslyckats.

Så skapar vi ditt gränssnitt

Vi har tagit hjälp av ett företag som heter Jadeva som gjort en grunddesign och ett antal mallar, baserad på Crestrons eget gränssnitt.

Grundmallarna använder vi för att bygga varje vy, med olika färgteman, knappar och menyer. varje design är flexibel och kan justeras i efterhand vid behov.

Målet är att det ska vara så enkelt och användarvänligt som möjligt, så att inlärningströskeln är lägsta möjliga.

Vid leverans av ett smart hem så går vi igenom all utrustning och det grafiska gränssnittet, så att du har full koll på hur allt fungerar.

Bygg ditt eget smarta hem

Välj vilka funktioner du vill kunna styra och automatisera i ditt smarta hem och se ungefär vad det kommer kosta, installerat och klart.