Stora guiden för att ladda elbil

Här finns allt du behöver veta för att ladda din elbil snabbt och säkert.

1821 upptäckte den brittiske fysikern Michael Faraday att elektrisk energi kan omvandlas till rörelseenergi med hjälp av elektromagnetism. Kort därefter byggde han en apparat där en strömförande ledning roterade runt en magnet och uppfann därmed den första elmotorn.

Idag finns stora och små elmotorer som bygger på samma princip i miljontals apparater.

Nyckelbegrepp:

V = Volt – enhet för elektrisk spänning
A = Ampere – Enhet för elektrisk ström
Ah = Amperetimmar – batteristorlek eller mängd ström
W = Watt – Enhet för elektrisk effekt
kW = Kilowatt – Enhet för elektrisk effekt.
kWh = Kilowattimmar – batteristorlek eller mängd effekt. Laddar du med 1 kW så har du lagrat 1 kWh i batteriet
AC = Växelström – Ström som slås på och av i korta intervaller
DC = Likström – Konstant ström
Enfasladdning = Matning från en fas i elsystemet
Trefasladdning = Matning från tre faser i elsystemet
Laddbox = Fast monterad laddare särskilt avsedd för elbilsladdning

Så funkar elmotorn i en elbil

Det finns flera typer av elmotorer, men de som sitter i moderna bilar fungerar bara med växelström som slås av och på med en viss frekvens.

Motorn är uppbyggd av en rotor i mitten som har starka magneter. Rotorn är omgiven av en spole som elektriciteten växelvis leds in i. När strömmen slås på skapar spolen ett elektromagnetiskt fält som som drar i rotorns magneter och skapar en rotation.

När du trampar på gasen så slås strömmen på och av fler gånger i minuten, vilket gör att motorn ökar sitt varvtal och genererar mer kraft.

En mer utförlig beskrivning av hur olika elmotorer fungerar hittar du här…

Så funkar batteriet i en elbil 

Den vanligaste batteritypen i dagens elbilar är litiumjonbatterier. De har högre energitäthet och är mer miljövänliga än exempelvis nickel-kadmiumbatterier.

Batteriet består av battericeller

Ett batteri består av många battericeller, som kan vara platta eller cylinderformade. I varje cell finns en positiv elektrod (katod) som består av  en metalloxid av litium och en negativ elektrod (anod) gjord av grafit. Cellen är fylld av en elektrolytvätska som låter jonerna färdas mellan elektroderna. Mellan anod och katod finns en isolerande separator som släpper igenom jonerna men motverkar kortslutning av elektroderna.

Battericellerna seriekopplas

Battericellerna seriekopplas i grupper för att öka spänningen, och grupperna parallellkopplas för att öka den maximala strömstyrkan batteriet kan avge.

Det händer när du laddar elbilens batteri

Positivt laddade joner färdas från katoden genom separatorn till anoden, där de lagras.

Det händer när du laddar ur batteriet

Joner färdas från anoden tillbaka till katoden.

Lagringskapaciteten beror på materialet

Hur mycket kraft ett batteri kan lagra, hur snabbt det kan laddas och ge ifrån sig energi och hur många gånger det kan laddas beror på hur rena material batteriet har konstruerats av.

Snabb och säker laddbox till din elbil från 9.700 kr INSTALLERAD & KLAR

Se till att du hinner ladda batteriet fullt under natten. Här är fyra laddboxar som ger säker och snabb laddning och som passar alla elbilar på marknaden

Så funkar en laddbox

Elbilsladdare har olika namn. Laddboxar, laddstolpar eller bara batteriladdare. En del är enkla anordningar som inte är mer än en låda med ett eluttag, medan andra är avancerade apparater som kan leverera mycket effekt och låter dig styra laddningen på ett smart vis.

Enfas eller trefas

Den största skillnaden mellan olika laddare är att de kan leverera el genom en eller tre faser. Som du ser på graferna här under så ger trefasladdning tre gånger mer ström än enfasladdning.

De flesta av dagens bilar laddas med enfasladdare, men trefasladdare blir allt mer vanligt eftersom de kan leverera mer el och laddar därför din bil snabbare.

Laddning med en fas

Laddning med tre faser

Vad är skillnaden mellan laddkabel av typ 1 och typ 2 för din elbil?

Det finns två huvudtyper av kontakter för att ladda en elbil. Typ 1 och typ 2. Dessutom finns det flera andra mer ovanliga kontakter. Oavsett vilken typ du har så finns det adaptrar som omvandlar en kontakt till en annan.

Typ 1 laddkontakt

Laddkontakter av typ 1 är en enfaskontakt som låter dig ladda med upp till 7,4 kW växelström. Den är standard på de flesta asiatiska bilar.

Typ 2 laddkontakt

Typ 2 är en trefasladdare. Den är i standard i Europeiska bilar. I en vanlig hemmabox för hemmabruk kan den leverera upp till 22 kW växelström, men det finns även publika laddare som kan ge upp till 43kW.

CHAdeMO-kontakt

CHAdeMO-kontakter är inte ovanliga i publika laddstolpar och kan leverera upp till 50kW likström.

CCS-kontakt

CCS-laddare har en modifierad Typ 2-kontakt, med två extra kontakter som ger möjlighet att leverera högre effekter. Den klarar både växelström och likström upp till 170 kW.

Tesla Supercharger

Teslas Supercharger använder en modifierad version av Typ 2 kontakten. Även om den liknar en vanlig Typ 2 kontakt så är det inte möjligt att ladda andra bilmärken med Teslas Supercharger.

Så lång tid tar det att ladda en elbil?

Olika elbilar tar olika lång tid att ladda. Laddtiden beror främst på sex faktorer.

  1. Klarar bilens ombordladdare att ta emot 1-fas, eller 3-fas laddström?
  2. Ger laddboxen växelström eller likström?
  3. Hur stark laddström eluttaget eller laddboxen kan mata in i elbilen?
  4. Vilken kapacitet bilens batteri har, det vill säga hur mycket energi det kan lagra?
  5. Hur mycket belastas ditt elsystem totalt samtidigt som elbilen laddas?
  6. Temperatur

Enfas eller trefas?

Tänk att du ska fylla en hink med vatten. Om du fyller med tre kranar går det tre gånger så fort som att fylla med en kran. På samma vis är det med laddström i en eller tre faser.

Växelström eller likström?

Växelström innebär att laddningen slås av och på i mycket korta intervaller – som att vrida på och av en vattenkran hela tiden. Likström ger istället en konstant ström, vilket ger en snabbare påfyllning av batteriet. Likströmsladdning är det som kallas snabbladdning. Dessa laddstationer finner du vanligen på bensinstationer och ibland vid snabbmatskedjor och andra ställen.

Laddström

Ett vanligt jordat eluttag matar normalt en strömstyrka på 10 Ampere, vilket ger 2,3 kilowattimmars effekt in i ditt batteri per timme.

En laddbox med strömstyrka på 16 Ampere i en fas ger 3,7 kilowattimmar.

Laddboxar med strömstyrka på 16 Ampere i tre faser ger 11 kilowattimmar.

Vanliga hemmaladdare har normalt växelström, medan en snabbladdare på publika laddstationer ofta har likström.

Batterikapacitet

Batterikapaciteten är den mängd energi som bilens batteri kan lagra. Anges normalt i kilowattimmar eller amperetimmar.

Total energibelastning

Din fastighet har en maximal effekt som bestäms av hur mycket ström som matas totalt från elnätet. Alla saker som förbrukar el i fastigheten belastar elanläggningen, och viss utrustning kräver mycket el.

Om du till exempel lagar mat och diskar och tvättar samtidigt så förbrukar hushållet en stor del av sin maximala effekt, vilket gör att elbilen kanske inte kan laddas med full styrka.

Temperatur

Vid kallare temperaturer laddar batterierna långsammare än vid högre temperaturer.

Ett exempel med Kia e-Niro:

En Kia e-Niro har en batterikapacitet på 64 kilowattimmar och förbrukar ungefär 1,4 kilowattimmar per mil.

I ett vanligt jordat eluttag matas normalt 10 Ampere ström, vilket ger 2,3 kilowattimmar per timmes laddning. I praktiken laddas då cirka 1,6 mils körning per timmes laddning.

Med en laddare på 3,7 kilowattimmar laddar ungefär 2,6 mils körning per timmes laddning.

Snabb och säker laddbox till din elbil från 9.700 kr INSTALLERAD & KLAR

Se till att du hinner ladda batteriet fullt under natten. Här är fyra laddboxar som ger säker och snabb laddning och som passar alla elbilar på marknaden.

Få koll på det senaste inom elbilsladdning

Vi bevakar marknaden inom elbilsladdning och våra andra affärsområden. Vill du ha koll på vad som händer är du välkommen att prenumerera på vårt nyhetsbrev som kommer ut en gång i månaden.